2014. augusztus 10., vasárnap

Gombás fusilli sült paradicsommal

Utálatos dolog tudom, de sajnos nálunk sokszor megromlanak a gyümölcsök, zöldségek, mert jól bevásárolunk, aztán nem esszük meg őket - és a kukában landolnak. Ez történt egy fél kg paradicsommal is majdnem, mert nem szeretem, ha már túl érettek. De! Most felhasználásra kerültek: sült paradicsom formájában :) A sült paradicsomok pedig a mai ebédhez pont jól jöttek.

Fotó: Suszter Zsani

Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű fusilli tészta
100 g szeletelt gomba
80 g paradicsomszósz
fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom
oliva olaj
4-5 db sült paradicsom

A sült paradicsom elkészítése:
1) Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2) Készítsük elő a tepsit, rakjunk bele sütőpapírt és locsoljuk meg oliva olajjal és szórjuk meg durva szemű tengeri sóval.
3) Vágjuk félbe a paradicsomokat és rakjuk bele a tepsibe. Szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal.
4) Süssük a paradicsomokat 200 fokon 1 órán át, majd újabb egy órán át 120 fokon.

A tészta elkészítése és összeállítása:
1) Főzzük meg a tésztát.
2) Míg a tészta fő, egy gerezd fokhagymát daraboljunk fel és a szeletelt gombával pirítsuk meg oliva olajon.
3) Fűszerezzük és öntsük rá a paradicsomszószt, süssük össze a tésztával.
4) A sült paradicsomokkal díszítsük az elkészült tésztánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése