2013. augusztus 24., szombat

Forró őszibarack-krémleves kókusztejjel

Nálam a leves az meleg. Akkor is ha gyümölcs. Akkor is ha krémleves. 

A már korábban beharangozott őszibarack-krémlevessel sincsen ez másképp.

Fotó: Molnár Zoltán
 Hozzávalók:
1 kg őszibarack
2 dl kókusztej
(valamilyen édesítő ízlés szerint)
fahéj
szegfűszeg

1) Hámozzuk meg és magozzuk ki az őszibarackot.
2) Öntsük fel annyi vízzel, ami pontosan ellepi.
3) Teatojásba tegyünk egész fahéjdarabkákat és szegfűszeget, rakjuk az őszibarackok mellé.
4) Főzzük puhára.
5) A teatojást vegyük ki és turmixoljuk össze az őszibarackokat, majd öntsük hozzá a kókusztejet, keverjük össze. Ha forrón szeretjük a gyümölcskrémleveseket (mint én), akkor a kókusztejjel még melegítsük össze, aztán fogyaszthatjuk is.

Fotó: Molnár Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése