2013. július 25., csütörtök

Citromos-gyömbéres csirke citromborsos cukkinivel

A szombati fotózásos projektünkre készült főétel következik most.

Mondtam már, hogy imádom az indiai ízvilágú ételeket?

Fotó: Molnár Zoltán
Hozzávalók:
700 g tisztított csirkemellfilé
1 citrom facsart leve
1 kis darab gyömbér felszeletelve
4 szál újhagyma karikára vágva
2 tk garam maszala
2 ek szójaszósz
só, bors
olaj

2 db cukkini
citrombors, só
olaj

1) A csirkemellet vágjuk csíkokra és kevés olajon süssük addig míg fehérré nem válik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, rakjuk hozzá a citrom levét, a szójaszószt, a garam maszalát, a karikára vágott újhagymát és a szeletelt gyömbért. Pirítsuk készre.
2) Vágjuk csíkokra a cukkinit, sózzuk, citromborsozzuk és minimális olajon pirítsuk meg.
A citromborssal érdemes óvatosan bánni és először csak kevesebbet rakni rá, és utólag tenni még hozzá, ha kevésnek érezzük.
Készíthetünk hozzá rizst, bulgurt vagy egyéb köretet is.

Fotó: Molnár Zoltán
Óóóó igen, és a pálcikákért óriási köszönet Csillabarátnőm férjének, aki egyenesen Hongkongból hozta nekünk őket! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése