2013. február 3., vasárnap

Ribizlis-almás csokicrumble

Adott egy nagyon finom és ízletes desszert. Adott 15 pocsék fénykép, miután a süti elkészült. Ebből vállalható igazából nincs, de sajnálnám, ha nem kerülne fel a blogra, így a legnormálisabb képet felteszem hozzá. Aztán majd később, ha már ügyesebb leszek, kaptok új képet.
Ez a morzsasüti avagy crumble. Amit én először készítek.


 Hozzávalók:
100 g liszt
100 g mandulaliszt vagy őrölt mandula (első körben őrültet írtam :D)
2 ek holland kakaópor
80 g vaj kockázva
80 g cukornak megfelelő por édesítőszer
3 db közepes alma
100 g fagyasztott vagy friss ribizli
1 tk fahéj

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra.
Vajazzuk ki a sütiformát. Rakjuk bele a felkockázott almát és szórjuk meg a fahéjjal. Oszlassuk el a tetején a ribizlit. (Nálam most kimaradt, de egy fél citrom levét is el tudok képzelni rajta.)
A morzsatésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat: a lisztet, a mandulalisztet/őrölt mandulát, a kockázott vajat, a kakaóport és a por édesítőszert. Morzsás tésztát fogunk kapni.
A tésztát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, de ne lapítsuk le.
Én most lapos formában készítettem, de azt javaslom, hogy inkább kisebb alapterületű, de magasabb formát használjatok, hogy magas legyen a gyümölcsös rész és csak erre jöjjön a morzsatészta.
Fóliával takarjuk le a tésztánkat és az előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd vegyük le róla a fóliát és 5-10 percig pirítsunk rajta.

Ebből a mennyiségből 8 kisebb adag süti jön ki.
Egy adag kalóriatartalma: 217 kcal
Egy adag szénhidráttartalma: 12,8 ch
A ch és kcal változhat annak a függvényében, hogy milyen édesítőszert használunk.

1 megjegyzés:

  1. Én azért kérnék a kép alapján is belőle...:-P
    Gyümölcs-csoki a legjobb variáció! :)

    VálaszTörlés