2013. február 4., hétfő

Citromos sült zöldségek citromos csirkével

Egyszerű, de nagyszerű főétel... Aki nem tudná, imádom a citromos húsokat :)



Hozzávalók:
2 db egész csirkecomb
2+2 db citrom leve
1 db kisebb zellergumó
brokkoli
2 db répa
4 db kisebb lilahagyma
5 fej gomba
3-4 babérlevél
só, bors
olaj

Meghámozzuk és feldaraboljuk a zöldségeket és a gombát. Egy hőálló tálba tesszük őket, sózzuk, borsozzuk.
Kifacsarunk 2 db citromot és a citromlevet a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, majd rászórjuk a babérlevelet. Ráöntünk 1 dl vizet.
A hőálló tálat lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

Míg a zöldségek sülnek, megmossuk és megtisztítjuk a csirkecombokat.
Serpenyőben 2-3 evőkanál olajat felforrósítunk.
A combokat sózzuk, borsozzuk, majd hirtelen 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a serpenyőben.
2 db citrom levét kifacsarjuk, hozzáöntünk 1 dl vizet és ráöntjük a combokra. Lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul (nekem kb 15 perc volt). Ha a hús megpuhult, pirítsuk meg a serpenyőben, majd a zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése