2012. október 27., szombat

Epres és citromos álom

Egy sokak által régen várt recepttel jövök most. Igaz ezt már hónapokkal ezelőtt, még névnapomra készítettem a kollégáknak, igazán nagy sikert aratott.


Hozzávalók a citromos változathoz:
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
5 dl tejföl
5 dl tejszín (Hulala!)
2 db citrom (héja és leve is felhasználásra kerül!)
12 ek cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kk vaníliaaroma

A tejfölt keverjük el az édesítővel, a vaníliaaromával, a citromok levével és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy tál aljára rakjunk egy vékony réteg krémet, majd egy sor babapiska következik - bátran rakjuk közel egymáshoz -, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére végül a krém másik fele. Minimum egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Az epres verziónál citrom helyett 250 g epret kell a krémbe tenni. Az epreket botmixerrel vagy valamilyen aprítógépben daraboljuk fel (nekem kifejezetten ízlett, hogy nagyobb darabka eprek is lettek a krémben) és így adagoljuk a krémbe. A többi fázis ugyanaz, mint a citromosé.


Bár a képek nem túl jók, de egy nagyon finom és mindennel együtt 15 perc alatt készen van (plusz ugye a pihentetési időszak)... Kóstoljátok meg! Kötelező! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése