2012. március 25., vasárnap

Padlizsánkrém

Bár az igazi padlizsánkrém készítéséhez esélyem sincs, azért szoktam készíteni az "itthoni" verziót. Sajnos a jelenlegit picit elsóztam, ezért közel áll az ehetetlenül sós kategóriához, de azért általában el szoktam találni a sómennyiséget, viszont máskor a hagyma kerül túlsúlyba benne. Mivel mostanra megtaláltam az ideális mennyiséget hagymából és majonézből, leírom, nehogy elfelejtsem :)

Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
2 ek majonéz (ennek hiányában: tejföl, mustár, citrom)
1 fél hagyma
3 gerezd fokhagyma
bors


A padlizsánt 200 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük: egészben belerakjuk egy hőálló tálba vagy tepsibe és várunk...Lehetséges, hogy szétpukkan, akkor már biztosan jó a padlizsánunk. Amikor megsült, megvágjuk és kanál segítségével kiszedjük a padlizsán belsejét. Hagyjuk szinte kihűlni. Addig készítsük el az apróra vágott hagymát, fokhagymát (én a TW-es aprítóba belekarikáztam és az aprító pici darabokra vágta. Amikor kihűlt a padlizsán, a hagymával, sóval, borssal, majonézzel összeturmixoltam. Egy éjszakára hűtőben hagyjuk állni, így összeérnek az ízek. Pirítóssal és lilahagymával, paradicsommal, uborkával, stb. tálaljuk.

Ha épp nincs itthon majonéz, akkor én a következővel helyettesítem: kb 2 ek tejföl, 1 tk majonéz, kicsi citrom/citromlé, só, pici édesítő. Ez diétásabb is egyébként. De kóstolni kell és utóízesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése